Välkommen till Umekajak 2019

Midnattspaddling Karlsborg 1 Juni 2018


Umeå 26 Augusti 2019

Denna vecka har vi kajaker för uthyrning i Skeppsvik. Ring Skeppsviks herrgård 090-540 54 för bokning. Det går även att hyra kajaker till helgen i Karlsborg/Holmsund. Ring Mats: 070-2240438 för bokning. För er som vill flyta längs med älven genom stan kan vi erbjuda paddling längs Umeälven från Klabböle till Ön. Pris 350 kr/person. OBS! Detta är en oguidad tur men inkluderar i mån av plats även transport upp till Klabböle. Ring Mats 070-2240438 för bokning. kvällstid vid 18 är möjlig torsdag-söndag. Ni bör vara minst 2 personer som bokar. Max 10 personer per tillfälle. OBS ! Förhandsbokning krävs.

I helgen som var körde vi årets sista gourmetpaddlingstur i Skeppsvik. Trots dåligt väder lyckades våra gäster paddla i god stil innan de fick ta del av Skeppsviks herrgårds fantastiska buffe. Om ni önskar så går det bra att köpa presentkort till nästa års gourmetpaddlingsturer. Pris 700kr/person inklusive paddling och herrgårdsbuffe. För dig som nöjer dig med endast paddling så kostar den guidade turen 450kr/person. 

För företagsevent, Ring Mats 070-2240438 eller maila: mats@umekajak.se. Om ni vill hyra kajaker eller köpa presentkort till någon av våra aktiviteter hör gärna av er till: mats@umekajak.se  
        
  

Uthyrning       

Liksom tidigare år har vi kajaker för uthyrning i Skeppsvik och Karlsborg/Holmsund. Vi har 8 enkelkajaker och en dubbelkajak i Karlsborg samt 8 enkelkajaker och en dubbelkajak i Skeppsvik. För bokning i Skeppsvik, ring Skeppsviks herrgård
090-540 54 . För bokning i Karlsborg ring Mats 070-224 04 38 eller Kurt 070-250 43 06. 

Nyhet: Vi har nu 2 kajaker för uthyrning i Sävarån. Kontakta SävarKanot: 070-2345665 för bokning.

Om ni är ett större sällskap så kan vi transportera kajakerna till en startplats för att senare hämta upp dem på en annan plats.

Vår släpvagn rymmer 13 kajaker.

Populärt är att paddla nerför Umeälven med start i Klabböle och målgång på ön. Ring Mats för info och bokning.Företagsevents   

Vi tar gärna på oss företagsevents med kajakerna Kontakta Mats: 070-2240438 för offert.Kajakkurs 2020

Det går bra att föranmälan sig till nästa års kurs i kajakpaddling.

Kursen består av 4 träffar  på ca 2,5h/gång och syftar till att ge en introduktion i kajakpaddlingens grunder avseende navigation, paddlingsteknik, räddningsteknik etc. Kostnaden är 600kr/person och kurstillfälle och antalet kursdeltagare är begränsat till 8 personer. Total kursavgift är alltså 2400kr/person om man deltar vid alla tillfällen.    

Är du intresserad av privatlektioner så kan du köpa presentkort. Hör av dig till: mats@umekajak.se   


       
Guidade turer 2019


Vi kommer även denna sommar att köra våra populära guidade turer. Vi kommer att ha en fast tid för Midnattspaddling, fredagar kl: 21.30 i Karlsborg/Holmsund. På beställning kan vi även köra andra dagar om man är fler än fyra som vill paddla.

Gourmetpaddlingen kommer vi att köra i Skeppsvik, varannan söndag kl:12.00. Förra säsongen blev i princip alla gourmetpaddlingsturer fullbokade på väldigt kort tid. Det var även ett högt tryck på midnattspaddlingsturerna. För garanterad plats bör ni boka minst två veckor innan. Maila till:mats@umekajak.se.

Yogapaddling kommer vi att utföra på beställning och i mån av tillgång till yogainstruktör. Kravet är att ni är ett större gäng på mellan 6 - 10 personer.

Vi kommer även att anordna Fjällpaddling i Hemavan/Tärnaby i september.


Presentkort 2019
Det går givetvis alldeles utmärkt att köpa presentkort till alla våra aktiviteter. Ring Mats 070- 598 50 80  för mer information eller maila din fråga eller beställning till: mats@umekajak.se.

150 000 träffar
Den 11:e juni 2013 passerade vi 40 000 träffar på vår hemsida. Sedan dess så har trafiken bara ökat och i september 2017 passerade vi 150 000 träffar.

Väl mött paddlingssäsongen 2019!

Epilog 2018

När nu paddlingsåret 2019 dragit igång med lite kyligt och blåsigt väder så kan det vara roligt med en återblick på Fjolårets heta sommar. Paddlingssäsongen 2018 bjöd ju på riktigt superväder med många fantastiska paddlingsstunder med trevligt sällskap.

Även om det inte blev några yogapaddlingsturer 2018 så vill jag ändå berätta om en magisk upplevelse från en tidigare säsong. Onsdagen 27/8 -2014 körde vi säsongens sista yogapaddlingstur som blev något utöver det vanliga. Vi hade en fin lugn tur till ön Buten där vi yogade på klipporna i skymningsljuset. Efter en värmande kaffetår framför brasan paddlade vi hemåt i mörkret i skenet från våra lanternor och pannlampor. Halvvägs hem började norrskenet spela över himlen och allt blev ännu mer magiskt. Eftersom alla ville paddla mer tog vi en extra sväng och njöt av mörkret, tystnaden och den stjärnprydda himlen. Detta var nog en av de häftigaste paddlingsupplevelser jag haft och jag paddlar ändå ganska ofta. Jag hoppas att alla våra gäster hade lika stort utbyte av turen som jag, Kurt och Ulrika hade den gången.

Även denna sommar var jag i Hemavan och paddlade och fick åter uppleva en fantastisk paddlingsnatt i Laisans delta. Laisan
låg spegelblank, ca 15 grader i luften, månsken samt en himmel som flammade i rött. Det går nästan inte att beskriva i ord men det var sagolikt vackert. Titta gärna på mitt korta filmklipp så kanske du förstår vad jag menar.

I september var jag åter uppe i Hemavan och paddlade. Även fast det småduggade så låg Västansjön spegelblank och fjällsidorna sprakade i fantastiska höstfärger. Det var så vackert...            

Förhoppningsvis är det fler som vill följa med oss upp till Tärnaby/Hemavan och njuta av den fantastiska omgivningen med vackra vyer och kristallklart vatten denna säsong.

En nästan lika vacker upplevelse är att följa med på någon av våra midnattspaddlingsturer. Sommaren 2018 genomförde vi ett flertal sådana turer och hade mestadels tur med vädret. Förhoppningsvis upptäcker ännu fler denna säsong hur härligt det är att njuta av nattens stillhet i en kajak i den unika norrländska sommarnatten.

Våra populära gourmetpaddlingsturer i Skeppsvik blev även under 2018 en uppskattad aktivitet. Kombinationen utsökt mat och Paddling tycks vara ett tilltalande koncept.    

Även om vädret inte var på topp under juni och juli så bjöd Augusti på en fantastisk hausse på uthyrningen både i Karlsborg/Holmsund och i Skeppsvik.    

De senaste vintrarna har tyvärr varken jag eller Kurt varit med på Umeå Kanotklubbs kajakpoloträningar. Förhoppningsvis så har vi dock lyckats konservera paddlingsformen någorlunda. För er som inte vet vad kajakpolo är kolla in det här   youtubeklippet Både Kurt och jag medverkar i detta klipp och gör både "eskimåsvängar" och "handrolls".

Vill ni också lära er att göra rollar eller bara finslipa på paddlingstekniken? I somras hade vi flera lektioner i bl.a. räddningsteknik o eskimåsväng. Hör gärna av er till oss för ett prisförslag på lektioner. För er som letar efter en bra present till någon av era nära eller kära kan jag rekommendera att köpa presentkort på någon av våra guidade kajakturer eller varför inte på några privatlektioner.

Maila gärna er beställning till: mats@umekajak.se eller ring: 070-2240438

Umekajak ansluten till LIVEIT.SE

I december 2013 anslöt vi oss till upplevelsesiten Liveit.se. Vår förhoppning är givetvis att vi på detta sätt ska nå ut till fler kunder i vårt avlånga land.

Umekajaks LIVEIT Tur är en variant av vår midnattspaddlingstur. Turen går givetvis även att boka direkt via oss. Jämfört med den ordinarie turen ingår även "transfer" till och från Umeå samt enklare förtäring. Turen går även att göra i Skeppsvik.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Henrik | Svar 05.05.2016 14.52

Har ni nån sida på fb där man kan få uppdateringar osv?
Mvh Henrik

Åsa Marmsten | Svar 17.09.2015 12.01

Har en egen havskajak och vill gärna vara med nästa år.
Skicka gärna inbjudan på olika evenemang till mig.

Tobias | Svar 16.07.2013 14.48

Halloj Mats! Jag la upp bilder och vår lilla 'reseberättelse' från Hemavan och Över-uman på http://teamkbk.se/ventyr/midsommarpaddling.html / Tobias

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.05 | 14:49

Hej! Har köpt en (billig) kajak för fina utflykter i närheten av vårt sommarställe. Har aldrig paddlat förut och vill få några timmar privatlektion.

...
05.05 | 14:52

Har ni nån sida på fb där man kan få uppdateringar osv?
Mvh Henrik

...
17.09 | 12:01

Har en egen havskajak och vill gärna vara med nästa år.
Skicka gärna inbjudan på olika evenemang till mig.

...
25.08 | 22:50

Hej. Vi är 8 personer som är intresserade av att paddla den 26 september.
Finns det kajaker ledigt då? Kostar?
Ser fram mot ert svar:)
Mvh Beppe

...
Du gillar den här sidan